Продължава акция Зима на полицията! От днес започва втората кампания, чиято

...
Продължава акция Зима на полицията! От днес започва втората кампания, чиято
Коментари Харесай

Шофьори, внимавайте! Масови проверки и безпощадни глоби от днес

Продължава акция " Зима " на полицията! От през днешния ден стартира втората кампания, чиято насоченост е към предварителна защита над държанието на пешеходците, пасажерите и над водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците.

В същото време от през днешния ден, 24 ноември, до 4 декември продължават масираните акции на полицията за МПС, неподготвени за зимни условия. Според униформените макар внезапно падналите температури под нулата - към момента има доста водачи мислещи си, че е лято. В продължение на 10 дни инспекциите и санкциите за неподготвени МПС-та за зимата ще бъдат безпощадни! 

По време на акция „ Зима “ е планувано и осъществяването на оглед за положението на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на секторите от уличната мрежа с нараснала заплаха за пътнотранспортни катастрофи. При нужда ще бъдат изготвяни наставления до притежателите на пътя.

Гумите за зимни условия би трябвало да са с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Винаги в багажника на автомобила би трябвало да има предпазен светлоотразителен триъгълник, пожарогасител, светлоотразителна жилетка и аптечка.

Контролът на полицията ще бъде ориентиран и към:

Спазване от пешеходците на разпоредбите за безвредно секване на платното за придвижване

Специално внимание ще се обръща на пешеходците, в тъмната част на денонощието (при полумрак или на неосветени или едва осветени участъци), движещи се погрешно изключително отвън обитаеми места

По отношение гарантиране сигурността на пешеходците в това число на проведените групи (деца, възрастни, хора със специфични потребности). Организирана група с деца на възраст до 10 години може да се движи единствено по тротоара или банкета, като първото и последното дете носят светлоотразителна жителка, и наложително се води минимум от две лица на възраст над 18 години. При секване на платното за придвижване, лидерът на групата е задължен навреме да подаде сигнал с палка „ Стоп!Деца “, с червен байрак или с ръка, с цел да спре придвижването на пътните транспортни средства. За обезпечаване безвредното секване на платното за придвижване от деца всяко лице на възраст над 18 години може да подаде сигнал с палка „ Стоп!Деца “, с червен байрак или с ръка.

Пътници, пътуващи в нарушаване на ЗДвП, както и към такива, които с държанието си основават предпоставки за пътнотранспортни катастрофи. При констатиране на неизползване на предпазни колани (системи) каски от пасажери отношение ще се взема по отношение на тях. Само когато са навършили 16 години и във всички случаи по отношение на водачите в сходство със законовите разпореждания

Недопускане отнемането на преимуществото на пешеходците от страна на водачите на ППС.

Междувременно стана ясно, че към 25-26-27 ноември идва втора зимна вълна към страната ни със снеговалежи и минусови температури. На места в Западна България ще стигнат до минус 10 през уикенда.

СНИМКА: Кичево - Добрева чешма, Facebook 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР